tisdag 10 mars 2009

Gruppsykologi

Hej kära vänner!
Ikväll har jag varit på en föreläsning om gruppsykologi. Intressant, finns en massa att orda om det, men jag tror att med ett ödmjukt förhållningssätt kan man uppnå mycket.
En professionell grupp har klart för sig vad som är gruppens uppgift och håller sig till det.
Viktigt är också att man i gruppen diskuterar lösningar och inte fastnar vid problem.
Spännande det här med psykologi tycker jag.
Två kvällar borta denna vecka imorgon träning... tror jag, har halkat efter på den fronten igen... Idag har jag nog mest tränat på att stoppa handen i godispåsen...tyvärr.
Svärfar är här om dagarna och jobbar på med vår övervåning, vilken tur för oss!!!
Lite om vantarna på bilden och deras historia. I min familj sedan jag var liten har vi alltid haft sådana här vantar med stjärnmönster. Vi har haft turen att få dessa av en äldre släkting som älskade att sticka. I dag är tant Doftny 97 år och stickar inte längre några vantar. Vantarna som alltid har varit en självklarhet för oss är det plötsligt inte längre... Så är livet . Därför är det viktigt att inte ta allt för givet, och tänka efter vad är viktigt i just mitt liv...
Börjar känna mig lite i pysseltagen. Påskpyssel, kanske är det någon som har lite pyssel tips så vore det trevligt.
Kram/Lotta!

8 kommentarer:

 1. Japp det är riktigt spännande faktiskt. Mycket av det han pratade om känner man igen sig i. Småsaker som sagt som det kan vara bra att reflektera över. Vi får snacka lite mer imorgon om det, nu när det är färskt i minnet.
  Sov gott!! Kram H

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, psykologi är otroligt intressant, allt som rör vad som händer med människor i möten med varandra intresserar mig. Jag kan rekommendera en bok som heter "Fina fisken" av Ken Blanchard. Den handlar om relationer och den goda kraften i dem. Läs den!

  Ja, det är lite sorgligt när man inser att det som kändes självklart inte alls är det längre. Det är bra att ibland få en tankeställare kring vad som faktiskt är viktigt för just mig och i mitt liv.

  SvaraRadera
 3. Alltid intressant med föreläsningar. Den verkar ha varit intressant, relationer mellan människor är spännande och nyttigt att reflektera över. Boken "Fina fisken" lät intressant.
  Dina vantar är så fina, min mormor sydde och pysslade mycket, saknar henne mycket fortfarnade. Jag har väl en del efter henne med intresset att sy, pyssla m.m. Ska bara ta mig tid att göra det. Stickar en vårgön sjal som borde bli klar snart...
  Ta vara på varje dag, fånga den!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Hej! Gruppsykologi är ett intressant ämne. Just det att man får olika roller beroende på i vilken grupp man befinner sig i och hur man framför, säger olika saker. Det kan göras på tusen olika sätt. Det borde alla få mer kunskap utav av. Vantarna är så fina! Kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är sorgligt att tiden och människorna försvinner så fort. Usch vad dystert. Jag försöker njuta allt vad jag kan av nuet men ibland är det så svårt.

  SvaraRadera
 6. Det låter som en intressant föreläsning, som jag känner att borde gå just nu! Jag arbetar med barn och ungdomar och känner för tillfället att man bara gnäller på problemm istället för att se möjligheter. Det är så nyttigt att få gå på föreläsningar som ger en lite ny energi och ideér.
  Dina vantar är verkligen ljuvliga!
  Carpe diem...

  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Hej! Det skulle många behöva tänka till om...
  Att kunna se möjligheter..En annan oxå i vissa situationer..BORT MED DET NEGATIVA!!!
  "Ett är säkert-framtiden har redan börjat".
  Ha det gött igelkött:Helen

  SvaraRadera