torsdag 5 mars 2009

Avstressande...

Hej på Er!
Denna eftermiddag har jag tillbringat hemma hos min arbetkamrat som är ägare till detta fina stall och dessa härliga hästar. Vi har tagit oss en ridtur i skogen, hur underbart som helst.
Det är så avkopplande att rida i skogen tycker jag. Man bara glider fram och alla krav och måsten befinner sig plötsligt långt borta...
Att vistas ibland djur har för oss människor en lugnande inverkan sägs det, och jag är benägen att hålla med. Hur mysigt som helst med en häst som flåsar en i nacken!!!
De här hästarna bor hur flott som helst... lamparn jag visar på en av bildrna hänger mitt i taket i stallet det är hästarnas kvällsbelysning... mysigt.
Det står fyra hästar i stallet och alla har ett eget fönster så att de kan blicka ut över ängarna.
När vi kom inridande på stallgården kom det en hare och hoppade över ängen. Då kännde jag "livet i mig"... Att det är viktigt att stanna upp och bara vara och att det är sådana här stunder som är så oerhört viktiga, ialla fall för mig.
Jag ställer mig frågan? Varför har vi byggt upp ett samhälle som bygger på stress och konsumtion? Vi borde istället sträva efter att få så mycket fritid som möjligt...
Nog om detta, det här blev bli dagens träning för min del. Inte så illa... gjorde gott för både hjärta, kropp och själ.
Kram/Lotta.

7 kommentarer:

 1. Jag blir nästan avundsjuk. Det låter hur underbart som helst. Det ligger något i vad du säger. Vi borde nog tänka på vad som är viktigt i livet och lägga vårt fokus på det. Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Som du sa så är det gött när man väl har varit iväg :-)
  Jag njuter mer av att jag ska vara ledig imorgon.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det låter härligt att rida i skogen. Min dotter har ridit, så jag har varit med en del i stallet, men jag har faktiskt aldrig ridit själv. Fortsätt att vara en livsnjutar, vännen.
  Det försöker jag vara så ofta jag kan nu.
  Ibland behöver man ställa sig frågan vad som är viktigt i livet. Ofta stannar man upp när det har hänt en själv eller sina nära och kära något tråkigt.
  Ha en bra fredag, så ses vi på lördag.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta! Vad härligt det låter.. och vad fint hästarna bor, den där lampan är ju jättefin, hihi!

  Ha en bra kommande helg,
  kraam Jenny

  SvaraRadera
 5. Gud vad härligt det låter! Som balsam för själen. jag håller verkligen med dig om det här med stress och konsumtion. Varför låter vi det fortgå? Det är ju så enkelt och helt gratis att koppla av. Jag tycker också om att bara vara i skogen och andas.

  SvaraRadera
 6. hej gumman! Vet du att jag träffade Lisa på vägen upp till Stockholm idag. Då sa jag att ni kunde bestämma ett datum för Skåne tillsammans.Vi kunde bo på vandrarhem alla tre för hon tål ju inte hunden. Vad tror du? Prata med henne du och om inte det går kan du bestämma en dag då du kommmer. Men skynda dig, du vet hur jag är. kram

  SvaraRadera
 7. Åh, vad avundsjuk jag blir. Jag red mycket som mindre, men som med så mycket annat, "ändras" intressena då tiden tryter. Ett av mina nyårslöften var faktiskt att ta upp ridningen igen, men det löftet gick i stöpet.
  Tack för din fina blogg och dina alltid lika trevliga kommentarer hos mig! Jag blir så glad!
  Kram Maria

  SvaraRadera