onsdag 23 februari 2011

Lotta klurar...

Idag ska jag klura lite på det här med att blogga.
Själv började jag läsa bloggar för ca 3 år sedan. Jag kände direkt wow!
Vilken inspirationskälla!
Här bjuder vanliga människor på sina hem och sina tankar....
Jag som alltid har läst inredningstidnigar, var 17 när jag köpte min första Allt i hemmet.
Att nu få förmånen att kunna läsa och kika in i alla dessa bloggar, innebar att det öppnade sig en ny värld för mig.
Efter ett tag bestämde jag mig för att starta en egen blogg.
Det blev Österled och Västbris, efter vårt hus och vår stuga.
Jag började lite trevande om inredning bla, funderade jag en hel del över hur mycket ska jag lämna ut mig själv mm..... Jag visste vad jag tyckte om attt läsa och jag älskade att kika på alla foton i från alla fina hem och trädgårdar.
Men det kan också bli stressande att se vad alla andra har, hur mycket de hinner med, ja ni vet vad jag menar....(tror jag)
Jag valde bort det också att bli stressad, menar jag. Då är det ju bara att stänga ner eller hur!
Jag valde att inte vara för personlig,
inte berätta om allt..... bloggen fungerar inte som en dagbok för mig.
Jag tänkte ifrån början att jag skriver om inredning, trädgård, recept och lite tips på resor och små utflykter och lite vardag.
Jag vet inte, det blev nog lite hipp som happ, tror jag "ler".
Jag tycker att det är kul att skriva, jag tycker om att utttrycka vad jag känner och tänker...
Jag gillar humor och att skoja lite.
Jag inspireras av människor som vågar bjuda på sig och inte bara visa upp det perfekta.

Jag tänker fortsätta att blogga det får bli om det jag känner för att skriva om. Jag är inte ute efter att visa upp något, har ingen fasad.

Bor i ett litet vanligt hus som inte sticker ut på något vis, jag har en klassisk inredningsstil har alltid gillat den ljusa stilen åt det"Nordiska lantliga hållet". Jag har en stor trädgård, som jag påtar i när jag har lust, det har jag inte varje år.

Jag älskar att filosofera med en inredningstidning och en kopp kaffe. det har jag lagt ner massor av tid på.
Jag har en vän som är likadan, vi har kännt varandra i 16 år.
När vi träffas vad tror ni vi gör? rätt!!!!.............. vi dricker kaffe och kollar i inredningstidningar och drömmer. Våra män brukar säga jaha nu åker biblarna fram igen "ler" det är härligt!!
På mitt förra jobb...brukade jag och mina två kollegor säga att vi tar lång rast i morgon. Då tog vi med oss tidnignar och böcker, satt i vår finast soffgrupp, drack kaffe och te ur mormorskopparna och kikadei våra tidningar och filosoferade tillsammans.
Sån är jag, iI love it! Därför finns jag här i Bloggilandia jag filosoferar tillsammans med er där ute...
Kramisar Lotta

7 kommentarer:

 1. Vilket härligt inlägg.Jag gillar också att blogga tycker att det ger så himla mycket bara så himla skoj.Älskar underbara bloggar och all underbar inspiration.Kaffe och inredningstidningar är bara så lovely....Önskar dej en skön dag.Varm kram Rita ♥

  SvaraRadera
 2. Låter härligt, att ta fram "biblarna" och dricka i mormorskoppar :o) Har oxå funderat på det här med bloggandet...kände i början att jag skulle ha inlägg varje dag och var "tvungen" att visa upp mitt hem och vad jag presterat/pysslat/inrett varje dag, snacka om prestationskrav! Har tänkt flera gånger att jag skulle stänga ned min blogg just av denna anledning. MEN sen insåg jag att det här med bloggandet oxå kan vara att visa upp en fasad av ett perfekt liv och det vill inte jag hänga med på...När man som jag har tre barn mellan 4-9år, studerar på heltid och dessutom har ett företag så inser jag att det kan inte bli inlägg varje dag och dom gardiner som hängt uppe 1år hänger bra där dom hänger...då blir det bara inlägg när jag har lust,inspiration och framförallt TID. Min blogg är inte heller någon dagbok utan jag väljer med omsorg om min familj om vad jag delar med mig av på bloggen.Än så länge hänger jag kvar i blogglandia ett tag till :o) Ha en fin dag! Kram Lina

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!! Bloggen för mig är en inspirationskälla som man kan se med nya ögon på saker och ting..Därför ligger bloggandet för mig som en extra energikick..Hoppas du har kryat på dig kram/Helen

  SvaraRadera
 4. Nej du får inte lägga ner här. Det är ju här jag ser vad du gör och kan utläsa hur du mår. Vi två är ju inte lika bra på att ringas längre som vi var förr. Men du sa att du skulle uppåt denna vecka. Hur blev det med det? I morgon torsdag är jag i Gävle. Var är du?

  kram Bäst, finaste Lotta

  SvaraRadera
 5. hej Lotta! Hoppas att du är bättre. Jag har oxå varit hemma och varit sjuk. Bloggen för mig är precis som för Helen en inspirationskälla. Man får tips och idéer. Jag älskar att kika in i andras hem och då är ju detta ett perfekt sätt. Kramis

  SvaraRadera
 6. Hej vännen min!
  Hoppas du är piggare nu. Jag jobbar och vilar på kvällarna...
  Det var du som visade mig denna inspirerande bloggvärld och hjälpte mig att starta en blogg i febr. -09. Nu är vi vänner, kollegor och bloggvänner. Bloggen ger mig väldigt mycket och det blir inte som en dagbok, men ändå lite som jag bjuder på från mitt liv...
  Tack för att du är en av mina vänner och bloggvänner!!!
  Vi ses snart!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Ha en trevlig helg Lotta. Hoppas du hinner kika i någon mysig tidning,,,,Kram

  SvaraRadera