lördag 3 oktober 2009

Nygamla saker

Hej alla kära!
En avlägsen släktning till min svärfar har gått bort. Man bestämde sig för att auktionera bort sakerna som fanns i huset till släktingarna. Huset ligger i Lysekil och vi hade inte tillfälle att vara med, men mina kära svärföräldrar hade tagit kort på sakerna så att vi kunnde titta på vad som fanns att tillgå.
Vi ville gärna lägga bud på en del saker och vi hade turen, de sakerna vi önskade lyckades vi få inropade...
Bla så fick vi denna fina mormorsfilt som nu ligger på vår fotpall i vardagsrummet, snygga färger passar perfekt så här till hösten tycker jag.
Följande saker vi fick var det gamla slagbordet som nätt och jämt håller ihop, men jag tänkte att sambon kanske kan fixa till det "ler" gör jag, men det gör kanske inte....sambon.
Det lilla klaffbordet hade vi tänkt måla vitt. Såga av benen på och ha som soffbord i vårt nya allrum.
Föresten så har svärfar kommit idag och de har dragits igång igen med vår övervåning som har stått still nu under sommaren, Jippiiii, vi är på G med allrummet alltså....
Byrån tänkte jag fixa iordning med lite ny vitfärg, sedan tänkte jag kanske, att stora dottern skulle vilja ha den i sitt hem, vi får se. Men jag älskar gamla möbler de är liksom lite stabilare än vad de nya är.
Tidigare i morse innan regnet kom till oss, var jag ute och fixade lite på vår veranda. Såpskurade trappen och plockade undan de sista sommarblommorna. Jag pyntade med lite äpplen, ser härligt och höstligt ut.
Nu återstår bara att köpa lite ljung och lite andra höstliga växter och plocka lite en och tall ris i skogen. Vintern är sedan välkommen, det ska bli kallt i år sägs det, själv hoppas jag på mycket snö, jag älskar vintern om det är snö, så att man kan åka skidor både på längden och utför.
En fortsatt trevlig helg till Er alla kära bloggvänner, ni hjälper mig att förgylla min vardag..
Stooor kraaam Lotta

17 kommentarer:

  1. Hallojs!! S tråkigt!! Men om man seer nåt bra i det hela , så var det ju att du fick bli ägare till den otroligt vackra mormorsfilten!!!
    Jättefin..just blivit klar med min, så jag vet hur mycket jobb man lägger ner!phuuuu..

    kram o go helg!! ♥

    SvaraRadera
  2. Hej Lotta! Alltid sorgligt med dödsfall, men ändå fina saker du kunde få! Vilka vackra äpplebilder du visar, sååå fina! Må så gott nu ska jag laga Tacos! Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!
    Fina ärvda saker nå har. Mormorsfilten är görfin, jag får nog kolla om mamma har kvar en efter min mormor. Hon var väldigt pysslig. Det är så fint att pynta med äpplen, det har jag också gjort. Idag blev det inget loppis som jag tänkt, hade ont i huvudet och var väldigt tät i näsan efter gott vin hos en kompis igår...ikväll tar vi det lugnt:-)
    Tar kanske en tur förbi i morgon om inte något annat dyker upp...
    Kramis Susanne

    SvaraRadera
  4. Hej Lotta! Det är alltid kul att få saker som tillhört en gammal släkting. Det känns roligare, med en historia bakom. Jag är fortfarande glad för de gamla gamla frukttallrikarna efter min gamlamormor.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  5. Hej Vännen!
    Vilka fina saker ni fick tag på! Pläden med mormorsrutor är jättesöt. Vilket snyggt soffbord man ser där på bilden förresten:)

    Vad fint du gjort det på trappen!

    Ha en skön söndag,

    Kraamis Jenny

    SvaraRadera
  6. Kanonfina saker du fick tag på även fast det är sorgligt att nån har gå bort:-(. Ha en fin söndag söta du! Kram Sofia

    SvaraRadera
  7. Hejsan
    Vilka fina saker Ni lyckats få tag på.
    Och även om det är tråkigt med ett dödsfall så är det ju kul att man kan ta vara på vackra saker och de betyder ju mer när man vet vem de tillhört eller vem som lagt ner jobb på dem.
    Kram
    Kicki

    SvaraRadera
  8. Filten har helt underbara färger :-)
    Härligt att det är på gång igen...
    Fint det vart på trappen med äpplena.
    Ha en bra söndag nu så ses vi imorgon :-)
    Kram Kram

    SvaraRadera
  9. Kul att se vilka saker ni fick och hur det blir med dem hemma hos er. :) Hörde ju talas om att ni ville ha några saker.

    Fint det blev på altanen med äpplena, härligt höstligt!

    Ha en fortsatt trevlig söndag! Själv ska jag till Hagabadet och få fotbehandling. :)

    Kramizar

    SvaraRadera
  10. Sådana personliga presenter som filten är värdefullt.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  11. Så fina möbler....Filten var ju också väldigt charmig o fin! Önskar dig en bra start på veckan! Kramis Therese

    SvaraRadera
  12. Det var fina saker! Förstår att du är glad!!!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  13. Hej Vännen!

    Tack för din peppande kommentar hos mig! Vad duktig du är som oxå sprungit så flitigt!! Kämpa på!!

    Ha en toppenvecka goa du!

    kram Jenn

    SvaraRadera
  14. Tack för titten...Idag har vi en riktig dimma! Det är som att titta i en mjölpåse! fniss! Jag hoppas att det blir bättre väder för idag ska vi på den årliga Sanna Marken....Önskar dig en fin dag! Kramis Therese

    SvaraRadera
  15. Kul att ni fick det ni spanat in på bilderna! Dina svärföräldrar verkar vara toppen! Jag håller med om att gamla möbler är rejälare än nya. Ni kan säkert fixa i ordning dem med lite färg så att de blir fina! Kram Stina

    SvaraRadera
  16. Vad kul att ni fick era saker, så fina! Tällberg....där är det underbart fint! Din header är så himla fin!

    Kul att du är med i min utlottning!

    Kram L-L

    SvaraRadera
  17. Pysselfia. Du är såå duktig på sånt. Att bara komma allt på liksom. Här har vi fullt sjå att ta hand om det vi har. Just nu känns det som sakerna ligger överallt :)

    SvaraRadera