måndag 17 augusti 2009

Nu är hösten här...

Hej hopp!
Helgen går som vanligt i ett rasande tempo. När söndagkvällen kommer tänker jag jaha, undrar vart den här helgen tog vägen...!
Det stämmer nog det man hörde som liten av äldre människor, att vänta tills du blir lite äldre, då ska du få se vart fort tiden går...
Jag är nu benägen att hålla med..............
Kakor den här helgen har jag bla bakat lite kakor. Dessa kakor bakar alltid min mamma så jag tänkte dela med mig av receptet till Er.
Mallas chokladkakor!
175 g margarin
1 dl socker
41/2 dl kakao
11/2 dl vaniljsocker
ca 3 dl vetemjöl
Blanda ihop alla ingredienserna och låt degen vila i kylskåt i ca 1 timme. Rulla till en längd skär skivor och doppa dem i pärlsocker. Grädda i 175 -200 grader i ca 8 - 10 minuter.
Den här lilla väggplanchen är ett av sommarens loppisfynd! Nu tycker jag att det känns som att hösten närmar sig med stormsteg. Hösten är inte riktigt min årstid, har lite svårt med mörkret. Sverige blir tyst och osocialt kan jag tycka, alla kryper in i sina bon... Så det är bara att finna sig i denna tid, tända ljusen på kvällarna och försöka att hitta lugnet. Igår var jag och lyssnade på vackra sommarsånger i ett litet kapell. Tanken slog mig då att det är svårt att stanna upp och vara i nuet och släppa alla tankar och funderingar och andra intryck som man hela tiden får.
Det får bli något att träna på under hösten för mig..."ler" Höstkram Lotta!

9 kommentarer:

  1. Godmorgon fina bilder du visar, goda kakor måste man testa att baka, just med choklad gillar jag.....
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig om att det kan vara svårt att ta tillvara på just nuet. Men för mig innebär hösten just det – allting blir lugnare mer stillsamt. För mig innebär hösten att man får ta det lugnt, bara vara och njuta av att vara ute i naturen. Tända ljus och pyssla inne. Som terapi för själen.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Åh mums vad gott men kakor, jag älskar bakverk men är usel på att baka:-( Ha en finfin dag, kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Hej hej!!!

    Fina bilder du visar!!
    Sådana kakor bakar jag oxå...

    hoppas du får en bra dag, kram Camilla.

    SvaraRadera
  5. Mumsiga kakor...tack för receptet!!!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  6. Härligt att stanna upp och njuta av vackra sånger! Jag sjunger ju i kör och skulle gärna lyssna mer på musik än jag gör, nu blir det oftast andra som lyssnar på oss! Må gott! Kram Maria (jag lägger in dig bland mina favoriter ok va?)

    SvaraRadera
  7. Hej Vännen!
    Vilken vacker burk på första bilden! Kakorna ser mumsiga ut o verkar lagom lätta att göra för en "nybörjare" som mig, hihi!

    Gillar den söta planschen du hittat på loppis:)

    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  8. Hej vännen!
    Tack för en mysig söndagskväll först i kapellet med vacker sång av två duktiga tjejer.
    Sedan fika med bl.a dessa goda kakor. Jag sa ju att jag gillade burken...
    Älskar sommaren, men hösten är mysig på sitt sätt. Vi hörs mer om våra kommade planer...
    Kramis Susanne

    SvaraRadera
  9. Åh, tänk vad olika man kan va....jag älskar hösten =)Kanske inte så mycket mörkret, men luften, gula löv, tända ljus...=)Så söta och goda små kakor du bakat, extra fint i en gammal burk! Ha en bra vecka och ta vara på varje dag! Kram Lina

    SvaraRadera