söndag 20 maj 2012

Trädgårdsarbete!

 Fyra dagars ledighet, helt underbart!
Dessa dagar har vi ägnat åt trädgårdsarbete.
Vi har under några år pratat om att ta ner några träd i trädgården.


 I onsdags blev det av!
Då kom det två killar och sågade ner dem åt oss.
 Dels var det denna stora fina ek som vi tog bort.
 Gjorde lite ont men den började bli för stor och både skräpade och kladdade ner.
Nu är den väck!En gigantisk tall hade vi också på vår tomt.
 Den har en stilig krona, men skräpar och börjar bli för stor för en villatomt så även den är nu borta. Nu återstår att bli av med stubbarna.
Vi ska försöka att få hit någon som kan hjälpa oss att fräsa bort dem, så att det blir lite enklare när man ska klippa gräset.


Ett litet trädgårdstips!
 Vi samlar skräp som löv och annat trädgårdsavfall på presseningar som sedan bara är att dra upp på kärran och köra till miljösttionen och lasta av. Går betydligt enklare än att stoppa i plastsäckar.

Vi har grävt ur ett stort land också, gud så tungt det var.
Nu håller vi på att planerar för ur det ska se ut.
 Det ska i varje fall fyllas med en massa stenar och lite växter
Visar er när det är klart.

Kramisar Lotta

3 kommentarer:

 1. Skönt att fått undan lite träd, det skulle vi också behöva både hemma och vid stugan. Men det är så fina träd så det känns så sorgligt men de börjar bli så gamla och klarar nog inte så många fler stormar. Önskar dig en bra start på nya veckan! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 2. Så härligt att få ägna sig åt trädgårdsarbete... och så skönt att få bort gamla träd, allt tar dock sin lilla tid. Hade tänkt åka iväg på bloggträffen, men fick en hiskelig magkatarr och dessutom hade jag några stora leveranser så jag kände att jag inte kunde lämna Ingemar i sticket. Det får bli en annan gång. Var du där? Fattade på Susanne som att hon skulle dit. Hade hoppats få träffa er, men jag försöker ta det lilla lugna mellan varven istället, vilket inte är så lätt.
  Kram
  Pia

  SvaraRadera
 3. Hej Lotta! Hoppas att allt är bra med dig. Visst blir man härligt trött av trädgårsarbete. Bra tips med presseningen. Kram Åsa

  SvaraRadera