torsdag 27 augusti 2009

Hemma hos syster i Falun

Hej! Idag bjuder jag er att kika in hos min "sis" i Falun, i ett område som heter Elfsborg. Hon bor med sin familj i detta fina hus, som de har helrenoverat. I detta kvarter ligger husen tätt och de flesta har portar in till sina innegårdar. Den svarta stora porten var så fin så jag tog ett kort på den, alltså inte sis port, men snygg ändå, "ler". Den andra porten som står öppen är in till sis gård...
Lite bilder i från deras innergård, uthusen är Kmärkta och får inte göras mycket med... på gott och ont... Jag tycker ivarje fall att de har en charmig innergård.
I köket har de byggt denna fina del till spisen, kakel och rostfri skiva på väggen, spisen är infälld i en svart granitskiva "snyggt". I matrummet ståltserar denna vackra kakelugn, den fungerar så den eldar de i på vintern, så mysigt! Snyggt också att den är brun, lite annorlunda.
Ha en fin dag kram Lotta.

måndag 24 augusti 2009

En helg i mysiga Falun...

Hej igen! I helgen har jag varit hos min syster i Falun. Falun är en jätte fin stad med en hel del fina butiker, både vad gäller kläder och inredning tycker jag, när jag är där ser jag alltid en massa vill ha.... Vi tog oss bland annat en tur i det mysiga kvarteret runt Falu koppargruva. Här måste jag tipsa er om lite mysiga ställen att besöka. Här hittar man bla Smedjan som nu mer är ett jättefint loppis här kan man hitta massor av fina saker. Kanske inte till fynd pris... ja, vad vet jag.
Bagarstugan ett mysigt café, där tog vi oss en kopp kaffe och en god bärpaj i höstsolen. Rekomenderas klart om man blir fika sugen, är nog det mysigaste fiket i Falun tycker jag.
Norrgården kanon fin inredningsbutik ja bara ett måste att besöka. Fina saker att pryda trädgården med... fanns det bla där plus hur mycket annat fint som helst, ja jag blev helt lyrisk.
Bla så sålde Marit som har bloggen "maritsvita skrin" sina målade brädor där de är helt bedårande.
De här muggarna står det, ska köpa på för min del, men det får bli vid nästa besök till sis. Tyvärr var inte plånboken riktigt laddad just nu efter en hel del klädköp "ler".
Ska kika runt till er andra under veckan, ska bli spännande att se vad ni har haft för er.
Ha nu en bra måndag!
Kram/Lotta

torsdag 20 augusti 2009

En krans av eklöv

Hej alla!
Eklöv Nu har jag gjort mig en krans av eklöv, inspirerad av bloggen "Mitt smultronställe". Har en stor ek på tomten så eklöv har jag gott om, nu är det några mindre löv att kratta, "ler".
Jag gjorde den på ett jätte enkelt sätt, buntade ihop några löv och trädde i genom med en grov ståltråd som jag har som stomme.
Nu hänger den på vår ytterdörr.
Jag känner mig nu sugen på att fortsätta att höstpynta vid vår èntre,
önskar att man ibland hade lite mer tid.... blir inte så mycket över när man arbetar heltid.
Tack för alla era goa kommentarer, de ger mig extra energi.
Kram Lotta

måndag 17 augusti 2009

Nu är hösten här...

Hej hopp!
Helgen går som vanligt i ett rasande tempo. När söndagkvällen kommer tänker jag jaha, undrar vart den här helgen tog vägen...!
Det stämmer nog det man hörde som liten av äldre människor, att vänta tills du blir lite äldre, då ska du få se vart fort tiden går...
Jag är nu benägen att hålla med..............
Kakor den här helgen har jag bla bakat lite kakor. Dessa kakor bakar alltid min mamma så jag tänkte dela med mig av receptet till Er.
Mallas chokladkakor!
175 g margarin
1 dl socker
41/2 dl kakao
11/2 dl vaniljsocker
ca 3 dl vetemjöl
Blanda ihop alla ingredienserna och låt degen vila i kylskåt i ca 1 timme. Rulla till en längd skär skivor och doppa dem i pärlsocker. Grädda i 175 -200 grader i ca 8 - 10 minuter.
Den här lilla väggplanchen är ett av sommarens loppisfynd! Nu tycker jag att det känns som att hösten närmar sig med stormsteg. Hösten är inte riktigt min årstid, har lite svårt med mörkret. Sverige blir tyst och osocialt kan jag tycka, alla kryper in i sina bon... Så det är bara att finna sig i denna tid, tända ljusen på kvällarna och försöka att hitta lugnet. Igår var jag och lyssnade på vackra sommarsånger i ett litet kapell. Tanken slog mig då att det är svårt att stanna upp och vara i nuet och släppa alla tankar och funderingar och andra intryck som man hela tiden får.
Det får bli något att träna på under hösten för mig..."ler" Höstkram Lotta!

tisdag 11 augusti 2009

Mera betong...

Hej på Er! Här jobbas det vidare med betong!! Men nu är det sambon som roar sig med att använda sig av betong... Ni som har följt min blogg vet att vi tidigare i sommras lade en plattgång. Vi har nu gjutet en avslutning till plattgången, samtidigt passade vi på att gjuta fast stolpar till en portal. Till det har vi har använt oss av tryckat virke och armeringsjärn som får fungera som spalje. Portalen är "nästan klar" visar en bild senare har nu tyvärr lite problem med kameran f...n kan man säga, alltid är det något som ska krångla. Blommor ja nu återstår att fundera ut vad jag ska ha som ska slingra sig i denna... Jag har ett vildvin på den ena sidan, på den andra sidan hade jag tänkt mig något som kanske blommar, det kan vara lite skuggigt på den sidan men, kanske har ni någon ideé.................? Lövfatet har jag gjutit med hjälp av ett daggkåpeblad, som vägrar att släppa taget, ja, själv tycker jag att det blev ganska så fint, så det får väl sitta där så länge det har lust... Kram/Lotta

onsdag 5 augusti 2009

B som i betong och bio...

Förra veckan gjorde jag och några vänner lite saker i betong. Oj vad roligt det var, jag har tidigare inte provat att använda betong, vilket jag vet att många andra har gjort. Att vara kreativ och skapa saker själv är såå roligt, men tyvärr så är det inte så ofta som jag tar mig den tiden. fast jag försöker ibland... det är så mycket man vill och just nu har jag focus på att motionera, men... Det blev i varje fall hjärtan, lyktor och blad i olika former och vi hade en rolig fm, med mycket skratt... Mer skratt blev det i går kväll när jag var på Bio "Sommaren med Göran". Har man banal humor och gillar att få sig ett gott skratt kan jag varmt rekomendera att gå och se den filmen.
Jag skrattade i varje fall gott och somnade med ett leénde på läpparna i går kväll...
Ha en härlig dag!
Kram Lotta

tisdag 4 augusti 2009

En loppis runda...

Hej på Er i sommarsverige! Vet ni vaa!! I lördags drog jag och Helene/Hagagård på en liten loppisrunda...............! Kan ni tänka er, hux flux så dök Jenny med bloggen Kråkered upp. Vad trevligt det var att träffa dig rara Jenny. Vi började genast på att prata och det hade varit trevligt att få bubbla en stund till, men det blir kanske fler gånger... som Jenny har vägarna förbi då får vi ordna en liten bloggträff vettja...! Några loppis fynd som jag fick med mig hem i från loppiset i Storfors. En söt liten karamellburk, kommer alltid till användning. Köpte också en virkad filt, den passar perfekt som skydd i min favoritfåtölj. I den fåtöljen brukar jag krypa upp när jag ska läsa en tidning (gissa vilken: kan det vara en inredningstidning mån tro?!) Några broderade fina örngott fick också följa med hem, sådana har man alltid användning för. Vår färd gick sedan vidare till ett ställe som heter Lunedet det ligger lite utanför Karlskoga. Där åt vi lite lunch i solskenet och bara myste... Oj oj oj vilken tur vi hade för där fanns det tydligen två stycken loppisbodar och en butik som både hade nya och gamla saker. I det ena loppiset hittade jag den söta gräddkannan och sockerskålen i från Gustavsberg Blå blom, den äldre varianten, något som jag kikat efter en tid. Jag betalade bara 100 kr alltså ett fynd!!! Sedan gjorde jag ett fynd till zinkvattenkannan för 40 kr "ler" vilken tur man har ibland. Förra veckan var jag riktigt kreativ och gjorde några saker i betong, det ska jag visa er i mitt nästa inlägg! Kram /Lotta!