lördag 27 juni 2009

Tre små gummor....

Nu har jag haft besök av mor och far i några dagar, så mysigt pappa har hjälpt oss att greja lite på tomten, bla så har Niklas och han byggt en hage till jordgubbslandet, synd om skatorna ska kalasa i sig alla jordgubbar som vi verkar få i år, och det ser ut att bli rätt så många... I torsdags tog jag mamma och Helene med bloggen Hagagård en liten utflykt till Nora. Nora är en jätte gullig liten stad med loppisar och små mysiga butiker. Vi åt fikade och njöt av den pittoreska miljön. Naturligtvis blev det lite shopping också bla så köpte jag mig en tallrikshylla på ett av loppisarna. Det får bli ett av sommarens projekt att måla den, vit "ler". Den var precis lagom stor, så som jag hade tänkt mig för den plats som den ska sitta på. Här är mamma på väg in i en av loppisbodarna... Det finns rätt så många bodar att kika in i, de håller olika hög kvalite på sitt utbud. Nora är väl värt ett besök tycker jag. Trevlig fortsatt sommar till Er alla. Kram Lotta.

tisdag 23 juni 2009

Sommaren är kort....

Hej!!!! Känner att det blir lite svårt att hinna med bloggen nu under sommaren, men ska försöka att hinna med några inlägg och att även kika in hos Er andra, det är ju så spännande att se vad ni andra har för er, under dessa ljuva sommarmånader som vi har framför oss. Själv har jag tillbringat midsommaren i Lysekil. Som vanligt har vi varit på tradetionellt firande vid Ålevik, och vi hade rätt så bra väder. Solen sken och man dansade och sjöng för fullt... Underliga saker vi har för oss under vår midsommardans kan man tycka. I Lysekil finns en av mina favoritbutiker "Mix" naturligtvis har jag hunnit med en sväng dit också. Där köpte jag mig bla två dukar från Bruka som nu ligger på borden i stugan. En natt söndag till måndag har vi tillbringat i Skara på Brunsbo Biskopsgård. Det hade anor i från 1400-talet, där hade under årens lopp bott ett 70 tal biskopar. Ägaren berättade för oss att det var mycket "energi" i huset, men som tur var så märkte vi inget av det. Tjejerna tyckte sig se något när de kikade in i ett av valven som var ifrån 1400 talet, men det var nog mest fantasin som spelade dem ett spratt. Miljön var i varje fall otroligt vacker och rofylld att vistas i en lisa för själen så att säga, för den som söker vacker och lugn miljö.

Syftet med att vi stannade en natt i Skara var att Ida hennes kompis Alice skulle tillbringa en dag på skara sommarland. Niklas och jag passade istället på att vara lite kulturella och tog oss en tur till Läcköslott denna fina dag.

På slottet hade de bla ett museum med porslin förstårs i denna Rörstrands mecka.

Där kunnde man bla läsa om Rörstrands serie Ostindia som jag är väldigt förtjust i och har som kaffeservice.

På bilden ser man en del av en skärva och några fat som har inspirerat och är uppskomsten till den serien...

Vi tog oss också en tur till Spiken som är ett levande fiskeläger vid Vänern. Där åt vi rökt lax och njöt i det vackra vädret.
Nu ska jag passa på att njuta för som sagt sommaren är kort, men underbar.
Stor kram till Er alla Lotta!

tisdag 16 juni 2009

Markiser och en överaskning...

Men hörni, nu är jag lite trött på det dåliga vädret, jag som har satt upp nya markiser, vill absolut ha sol så att jag kan ha de utfällda "ler". Är i varje fall nöjd med resultatet neutralt precis som jag önskade. Markisen är nog lite mörkare än vad den ser ut på bilden. Jag har fått en award av gullig Susanne med bloggen Blåbärs och smultronstället. Jätte kram till dig min goa vän, jag blev så glad! Det finns så mågna fina och inspirerande bloggar så jag skulle vilja ge en till Er alla. Men måste man välja så skickar jag den vidare till dessa tjejer. Writtingmum Pyrras illustrerade Engelska villan Vita små hjärtan Huset vid ån Rosor och lavendel Home by lina Lisa Lisas blogg Tack för alla goa kommentarer och för att ni finns... Ha en go dag, idag kikar i varje fall solen äntligen fram Härligt! Kram/Lotta

lördag 13 juni 2009

Student tider...

Hej på Er! Här är fullt upp, så jag har inte haft så mycket tid till bloggen just nu. Ska försöka att hinna med och kika runt lite hos Er andra under helgen. Idag är det studentbal i vår lilla stad. Balen hålls på Stadshotellet, det är en stor attraktion att gå och titta när dessa fina ekipage gör entrè... Det var två år sedan min dotter tog studenten. Då var det strålande sol och helt perfekt väder. Detta år har de inte lika tur med vädret tyvärr, men idag regnar det i varje fall inte, igår stod det som spön i backen hela dagen. Här är Sadshotellet riktigt fin byggnad tycker jag. Gör sig fint vid ån mitt i stan. Midsommarosen står nu i full blom och doftar helt underbart i vår trädgård. Visar några bilder på min dotter och hennes kavalier ifrån hennes baldag, de var ett så stiligt par, tycker naturligtvis en stolt mor... Idag har sambon fixat och donat lite, bla har han börjat på att sätta upp nya markiser. Vi har valt beiga neutrala markiser, vi känner oss nöjda med valet, ja, riktigt snyggt blev det. Ska visa Er snart. Själv har jag varit med svärmor på loppis , Tyvärr blev det inga fynd denna gång... Hoppas nu att solen kommer tillbaka snart. Ha det bäst!!! Kram Lotta.

fredag 5 juni 2009

Nu är det sommar i sverige igen...

Thanks good it`s friday...
Nu ställer jag mig bara frågan! Vart tog sommaren vägen????
Idag när jag cyklade hem ifrån jobbet i värsta motvinden, passade jag på att ta mig en liten paus och plocka mig några sommarblommor. De står nu och pryder så fint på mitt matbord, och påminner mig om att sommaren faktiskt är här, trots allt...
I veckan har jag köpt mig en ny kaffebryggare. Det blev en Moccamaster för ett kanon pris på Maxi. Så just nu sitter jag och njuter av en god kopp kaffe, som ni vet, så är jag ju en riktig kaffeälskare "ler".
Idag är det cykelns dag i vår stad. Då ska man ta sig en cykeltur ut i vår vackra Skärgård. Ikväll
är det Wallmans som uppträder för alla modiga som tar cyklarna och går emot vädrets makter...
Jag ska ivarje fall ta mig en tur ut, vi får se, blir det med bilen!? eller blir det med cykeln!?
Sommar i sverige, då kan man aldrig vara säker... Men kanske är det just det som är tjusningen med vårt land:)
En trevlig helg till Er alla, fånga tillfällena i livet och låt inte vädret styra era liv.
Tjingeling Lotta.