tisdag 31 mars 2009

Prickar är sött!!

Godmorgon!
Jag har köpt så söta prickiga skålar på coop, passar till att servera jordgubbar och glass
i till sommaren Mums! Att fylla med godis i påsk blir nog inte heller helt fel...
Nu börjar påsken på att flytta in till mig. Jag brukar inte påskpynta så mycket. Men lite saker ska i varje fall få flytta in. I år är man lite extra inspirerad av er alla andra bloggare som visar så mycket fint.
Den här tupp ljusstaken har hängt med i många år, men jag tycker fortfarande att den är riktigt fin.
Ha en bra dag!
Det ska jag försöka att ha tillsammans med alla barn i skolan. Idag ska vi arbeta med vårt tema.
Vi håller på att bygga "hus"
Kram/Lotta.

söndag 29 mars 2009

I väntan på våren!!!

Hej!
Idag när jag var till Netto hittade jag den här fina tvålen för en liten summa...
Med Jasmin doft känndes vårigt och fräscht.
Jag längtar sååå efter att få gå lite lättare klädd. Tänk att få ta av sig strumporna och stoppa fötterna i dessa träskor, ska bli sååå skönt!!!
Stora underbara dottern har varit hemma i helgen. Hon tyckte att "mamma" behövde vårpiffas lite, så jag fick den här fina Burberry väskan. Inte från fiina gatan, men super ändå.
Tack snälla söta, du vet vad mamsen behöver...
Fick också en mjuk och fräsch vår sjal, i rosa nyanser, passar perfekt att möta våren i.
Söndag kväll, vi får njuta av den kvällen, en ny vecka väntar, att fyllas med trevliga stunder.
Kram till Er/Lotta!

lördag 28 mars 2009

Lite loppis fynd...

Hej på Er!
I dag visar jag en lampa som jag köpte på loppis för några veckor sedan, inte bara en utan det blev två... Hi hi hi. Den ena hänger i mitt kök och den andra i min hall är supernöjd med de båda lamporna.
En burk fick också hänga med hem en dag, inte Green gate precis men söt ändå tycker jag...
I den förvarar vi nu det hembakta i huset för tillfället är det kladd muffins recept ifrån Engelska villan riktigt mumsiga!!
Önskar Er en riktigt härlig lördag!
Kram /Lotta!

onsdag 25 mars 2009

Lite smått och gott...

Visar lite bilder i från Nyblom och kolléns lilla brochyr om textiler och recept. Jag gillar deras tyger mm randigt, rutigt, tidlöst och klassiskt lantliv att inreda med deras tyger ger ett fräscht och ombonat hem. Våfflor passar bra för dagen, det är ju Våffeldagen idag. Här visas en nyttigare variant med hackad spenat. För min del blev det en klassisk med hallonsylt och grädde, ja! tyvärr blev det inte bara en... men gott var det!!! Matmuffins med oströra låter gott... 5 dl vetemjöl special 2 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 3 ägg 1/2 dl solrosolja 2 dl yoghurt 100 g riven västenbottenost 5 dl riven zucchini Blanda ihop mjöl bakpulver och salt.Tillsätt övriga ingredienser och rör försiktigt ihop. Häll i muffinsformar och grädda i 200 g ca 20 minuter. VÄSTERBOTTENRÖRA 1 dl cream fraiche 1 dl riven västerbottenost Peppar Blanda ihop allt smaka av med peppar Klicka på västerbottenröra på de avsvalnande muffinssen. Härliga tyger i blå nyanser... och en fräsch sallad. En fin knoppbräda med härligt rustika porslinshanddukar, och en äggost kaka med fräscha bär, smarrigt!!
Trevlig kväll kram/Lotta!

tisdag 24 mars 2009

Vårt badrum.

Godmorgon!!! Välkommen att kika in i vårt badrum. Badrummet har vi helrenoverat från golv till tak. Vi har grävt upp golvet bytt avlopp och vattenledningar, dragit in ny el. Vi har kakel och klinkers på väggar och golv. Vita väggar ocoh beiga golv. Vitmålade pärlspontstak med inbyggd belysning, väldigt bra i och med att takhöjden är ganska låg 2 m. Vi har också byggt egna garderober med skjutdörrar för att utnyttja ytan till max.
Vi saknar ett badkar men vi har inte riktigt kunna bestämma vad vi ska ha bubbel, vanligt, rektangulert, med fötter, inbyggt mm ja vi velar lite hit och dit,,, får se vad det blir till slut. Just nu får vi koncentrera oss på övervåningen.
Nu får jag dra till jobbet en lång dag framför mig. Jag har en intensiv vecka framför mig, utan fritid känns det som. Det passar icke mig, jag behöver tid för mig själv till att reflektera och bara va...
Kram till Er alla /Lotta!

lördag 21 mars 2009

Äntligen!!!

Hej på Er!
Idag har jag äntligen kunnat vara ute i min trädgård i mina nya trädgårdsskor. Det var så härligt jag småplockade lite och fåglarna kvittrade så ivrigt för mig...
Det blev också äntligen ett besök till en handelsträdgård. Såå mysigt, jag köpte två vita Mårbacka som nu står och pryder så grant i mitt ena köksfönster härligt!!
Två små godingar till sovrummet hittade jag också.
De hade det knapert med Pensèer men jag köpte två vita och en murgröna de står sedan tillsammans med en påsklilja och hälsar välkommen vid min dörr.
Önskar Er alla en fortsatt trevlig helg/Lotta!

torsdag 19 mars 2009

Änglar finns...

Tack snälla svärfar för att du finns, och att du troget kommer varje dag och jobbar på vårt blivande allrum.
Nu är isoleingen på plats, värmerör och el är dragen. Dags att börja sätta skivor. Här ska bli vitmålad råspont i taket (brädorna målas i vårt vardagsrum just nu ) Kul, nej det kan jag inte säga precis...
Vitmålat trägolv och en ljus tapet, någon från Sandberg kanske. Vi har kommit en bit närmare målet... hi hi.
I morgon fredag såå gött det ska bli, Här i huset i röran blir det lite tjejmys och vin.
Kram till Er!

tisdag 17 mars 2009

Inspiration...

Hej på Er!
Ikväll småmyser jag genom att titta och njuta av Laura Ashelys nya vårkatalog. I den finns mycket att låta sig inspireras av. Det är så härligt att se all dessa vacka bilder att bara drömma sig bort i.
Mycket av "Lauras collektion" är väldigt romantiskt och ljuvt. "Laura" har också väldigt mycket fina tapter tycker jag.
I dag har solen visat sig, gud vad underbart allt blir på en gång... Jag är en sådan människa som känner av och blir påverkad av vädret... Vilket kan vara ganska jobbigt ibland tyvärr.
Ett vårtecken för dagen var när jag kom hem cykande ifrån jobbet, och min ganne hade hängt ut kläder på tork, det såg så härligt vårligt ut när kläderna vajade med vinden...
Nu är det nog dags att hoppa i bingen så att man är utvilad inför morgondagen, man vet aldrig riktigt vad den dagen har att erbjuda...
Kvällskram/Lotta.

söndag 15 mars 2009

Älg i sikte!!!

Hej äntligen vår i luften!
På min fönsterbräda i köket står mina pelargoner som har övervintrat mot alla odds. Det är så härligt att se, de är verkligen "vakna" och växer och frodas som bara den...
Är såå sugen på att åka till en handelsträdgård och bara få gå runt och mysa lite ibland alla härliga blommor.
Det är alltid härligt med upplevelser, "det är minnena man tar med sig när man blir gammal".
I morse när jag och min goa granne var ute på en liten promenad i skogen. Stötte vi på två Älgar
det var en upplevelse kan man säga. Vi fick i varje fall fart på våra apostlahästar och återvända snabbt till civilisationen... puh de kom inte efter oss!!!
Kram/Lotta!